Les nenes i els nens de 5è hem participat en una xerrada sobre el reciclatge de les piles.
Ens han explicat que és molt important reciclar-les bé ja que contaminen molt.
Cada dia fem servir moltes piles i bateries: en tenim en els comandaments a distància, ràdios, joguines, llanternes, rellotges, calculadores, despertadors, mòbils, càmeres fotogràfiques i de filmar… A casa en tenim moltes més de les que ens pensem!!!!
Si no les reciclem correctament, les substàncies i els materials de les piles i bateries poden afectar la qualitat de l’aigua, l’aire o el sòl. Això vol dir que tots els éssers vius que hi ha es poden veure afectats per la contaminació de les piles mal reciclades. Per tant, també ens afecta a les persones.
A més a més d’aprendre a reciclar bé, hem fet la nostra pròpia pila amb una llimona, una moneda de cinc cèntims i un cargol: hem clavat el cargol i la moneda a la llimona. Seguidament hem connectat un clau d’una llimona amb una moneda d’una altra llimona amb l’ajuda d’un cable. Hem ajuntat així tres o quatre llimones. Després hem connectat les llimones a una bombeta petita (de 2,2 Watts) i s’ha encès!
Ha sigut molt interessant!
Esperem que ens ajudeu a reciclar correctament les piles a partir d’ara! Porteu-les a l’escola i llenceu-les al contenidor “Apilo” que tenim al vestíbul! Tots i sortirem guanyant!!!!

Deixa un comentari

L’adreça de correu no sera publicada. Camps requerits marcats amb *

Pot utilitzar aquestes etiquetes HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

netejarEnviar